En hälsosam blogg

Vila efter joggingturen

I det här sommarvädret får man välja när man är ute och springer. Är det för varmt är det bäst på kvällen, eller ännu hellre så tidigt som möjligt på morgonen. De senaste dagarna har det kvittat när man joggar eftersom vädret har varit så svalt i vårt avlånga land. Med min dygnsrytm har det varit som bäst på morgnarna, eftersom jag slutar jobbet så sent på kvällarna och är helt slut när jag väl kommit hem. Plus att det är för mörkt att springa. Visserligen har jag en pannlampa som jag kan springa med, men den är obekväm. Finns om du är intresserad, i de flesta järn- och elhandlarna.

Vilan efter joggingen är viktig

Efter att jag har varit ute och joggat, stretchar jag för att inte få muskelknutar (onödigt!). Jag äter något lätt, dricker vatten och sedan badar jag. Springer jag till simhallen, eller till något gym, går jag i bastun efteråt. Det är den ultimata vilan. Därför har jag planerat att (hör och häpna!) skaffa en egen bastu till min lägenhet! Jag har ett så pass stort badrum, som hör ihop med min tvättstuga att jag funderar på på att slå ihop badrum med tvättstugan och installera en bastu i stället för tvättutrymmet. Det är onödigt att ha, eftersom vi har en gemensam tvättstuga där jag bor.

Bastu kräver skydd mot fukt

Ska jag installera en bastu hemma hos mig, krävs det ordentliga material som bygger bort eventuell fukt. Det är viktigt så inte det börjar lukta. En bastu skulle dessutom höja värdet på min bostad, tror jag. Bastun ska vara helt och hållet i trä, har jag bestämt, med klinkergolv. Till det kommer jag att behöva riktiga material till klinkers och duschen, som tätningslister. Jag har fastnat för svampgummilist till det lilla utrymmet mellan golv och vägg, och riktiga duschlister med magnetprofiler till duschen, allt från profillagret.se.

Konsten att hålla nere kostnaderna

Jag har märkt att det är en prisskillnad mellan e-handlar och fysiska butiker just för våtutrymmen och kan varmt rekommendera profillagret.se. Det är väl på de små sakerna man kan hålla nere kostnaderna för renoveringen. Och renoveringen av badrummet och tvättrummet kommer att kosta en hel del. Bastun är finsk, och de säljer hela bastun i ett paket, men de tillhandahåller inte material till golv och våtutrymmen. Därför kommer jag att försöka snåla in på det, men utan att snåla på kvaliteten. Så önska mig lycka till! Nästa gång du besöker den här bloggen kanske jag har en bastu!

18 Jun 2017