En hälsosam blogg

Smart kunna göra massage på egen hand

Även om det är riktigt trevligt att besöka en massör för att få massage, så är det ju inte alltid man har tid, eller råd att göra det. Då kan det vara smart att köpa hem en så kallad massagepistol. Med en sådan kan man ge sig massage helt själv. Den är bra mot ömma muskler, knutor, muskelsmärta och så vidare. Det finns idag flera olika varianter av denna. Du kan på Fitnessfrank jämföra olika sorter om du vill. 

Bra saker att tänka på vid köp av en massagepistol

Om du planerar att köpa dig en egen massagepistol så finns det lite olika saker att kolla efter. En sak som du kan kika på, det är hur många slag per minut den klarar av att göra. Det handlar då om hur snabbt själva massagehuvudet rör på sig. Ju högre hastighet den har, desto hårdare massage kan den ge.

En annan sak att kolla på det är det som kallas för slaglängd. Det är bra att välja en som har minst 10 mm.

Det kan vara bra att ha en som kan göra olika hastigheter, så att den går att använda på flera delar av kroppen. Så minst tre hastighetsnivåer kan vara bra att sikta på. 

Hur mycket själva massagepistolen väger kan även det spela roll. Det är ju så att om den väger mycket så blir det jobbigt att hålla i den under längre tid.

Kolla även om det ingår flera tillbehör så som olika massagehuvuden för att kunna göra olika typer av massage.

11 Oct 2022