En hälsosam blogg

Träna på fritiden för att orka jobba

Inte nog med att det är skoj och uppfriskande att komma ut i löparspåren nu på våren, det gör jobbet mycket enklare också. Hur då kanske du undrar? Jo - det är faktiskt rätt enkelt. Om man håller igång fysiskt på fritiden så orkar man med sitt jobb mycket lättare och då blir också den övriga fritiden mycket roligare. Lite som en positiv spiral. Det spelar ingen roll om du jobbar som rörmokare i Göteborg eller som kontorsassistent i Trollhättan! Alla mår bättre av att träna. 

Svårt att komma igång?

Jag vet att det kan kännas lite motigt att börja springa om man är ovan men det går att komma igång på enkla sätt. Börja med korta promenader som sedan utökas så de blir allt längre. Samtidigt ser du till att köra "power walk" så att det blir lite tempo också. När du sedan känner att det inte längre är så jobbigt så börjar du småjogga. 

Jogga korta bitar varvat med att gå till en början. Ganska snart kommer du att kunna jogga mer än du går och innan du vet ordet av så joggar du hela sträckan. Om du får ont av att springa bör du kontakta sjukgymnast och kolla så du inte har fel på fötter eller knän. Eventuellt kan en ändrad kost och viktnedgång göra joggandet smärtfritt. 

Känn dig för, prova dig fram - och se till att ha kul medan du springer så kommer du att må bättre i både kropp och själ. 

2 May 2023