En hälsosam blogg

Träning tar en långt

Varför tränar du? Det är en intressant fråga tycker jag. Den är så lätt att svara korrekt på, men i ärlighetens namn så vet jag inte hur många som svarar helt ärligt. När jag får frågan - eller om jag ställer den till mig själv - så svarar jag instinktivt något i stil med:

Jag tränar för hälsans skull. För att koppla av, stärkas och utmanas såväl fysiskt som mentalt. Träning hjälper mig att tänka, sova gott och känna mig stark och kompetent i andra sammanhang.

Ok, snyggt svar och nej, det är inte lögn. Jag tränar för alla de positiva effekter som träning ger. Men inte bara. Självklart tränar jag också för att känna mig snyggare. En slimmad, vältränad kropp gör enormt mycket för mitt självförtroende, så givetvis finns det fåfänga även i min "seriösa" träning.

... men inte hela vägen

Träning tar en väldigt långt när det gäller att känna sig fit och fräsch, men inte hela vägen. Man måste kombinera med en balanserad diet. Själv unnar jag mig även lite dyra behandlingar på skönhetssalong då och då. Sist jag var där testade jag behandling med Dermapen eftersom jag alltid lidit lite över min ojämna hud i ansiktet. Sådana saker kan träning och kost aldrig förändra tyvärr... Men jag gillar att gå och få behandlingar - det känns som att jag skämmer bort mig själv lite och det är en ganska härlig känsla!

27 Aug 2020