En hälsosam blogg

Skönt slippa flyttstäd

Vi ska flytta och det är mycket med själva flytten. Det är inte bara att packa och sedan packa upp, nej dessutom måste man flyttstäda. Det kommer tydligen någon som ska inspektera städningen. Tydligen ska de kolla så att vi har städat på rätt sätt. De har sänt mig ett papper på vad som ska vara städat; lister (visste inte att det fanns något sådant i vår lilla lägenhet). Jag ska göra rent ugnen (har knappt använt den). De ska kolla fönstren, så de är rena. Det är lite lättare. Jag tror jag vet hur man tvättar fönster. I alla fall vet min mamma det. De ska kolla elementen - hur i sjutton gör man rent dem? De ska kolla toaletten. Den kan jag städa, liksom handfatet, men resten? Hur svårt kan det vara?

Ska jag skaffa en flyttstädfirma?

Antingen får min mamma komma hit och hjälpa oss att städa, eller så skaffar vi någon som kommer och gör det. Det kommer att kosta kring en tusenlapp, det kanske är värt det? Vi har förstått att det är mycket viktigt detta med flyttstädningen. Bara det göra att man får ångest över städningen. Det lutar nog åt att vi anlitar en städfirma. Du kan läsa mer om dem här.

Önska oss lycka till!

Det är inte riktigt planerat att vi skulle flytta, men vi hittade drömbostaden, som vi inte kan låta försvinna eftersom vi har letat så länge efter en större bostad men som inte har större bostadskostnad. Vi har hittat drömläget, så ni blir det bara till att packa, städa, flytta och inte känna efter. Jag återkommer efter att allt är klart! Hej, hej!

14 Jul 2017