En hälsosam blogg

Så får du lysande hud!

Äntligen har jag hittat min hudvårdsprodukt! I flera år har jag haft ett alldeles för solblekt ansikte. Jag är brun i ansiktet men jag tycker att med solbrännan har jag fått en hel del fläckar i ansiktet. Jag vet inte vad fläckarna beror på men jag har försökt få bort dem. De är större än fräknar, men egentligen tror jag inte att jag har fräknar. Det är fläckar som jag helt enkelt inte vill ha där. Jag har letat länge efter hudvårdsprodukter som kan ta bort de fläckarna. Jag har inte hittat något förrän nu. Det är en serie som heter Exuviance återfinns på Sethandsally.com

Så fungerar det

De har en kräm som har hjälpt mig som heter Keratosis Pilaris och har gjort min hud så mjuk i ansiktet. På kvällarna innan jag går och lägger mig gör jag ansiktet rent med en peelingkräm som gör rent på djupet. Efter rengöringen lägger jag på ett serum som ger ansiktet mycket fukt och som reparerar huden på nätterna. Den lägger jag på också på morgnarna, inte alltid. Jag sparar den mest till kvällarna när jag inte ska röra mig bland människor. Serumet innehåller blandning av polyhydroxisyror, inklusive laktobionisk syra, provitamin A, C och E, havsväxter och extrakt från grapefrukt. Jag känner inte till alla de där ingredienserna, men för mig räcker det att de är odlade på ett ekologiskt sätt för att jag ska bli nöjd.

Så använder du den

Man applicerar serumet med fingertopparna när du har rengjort ansiktet. Framför allt kring ögonen, på pannan och läpparna och på näsan. Efter det kan man lägga på en fuktcreme. Jag tycker att huden har blivit bättre sedan jag började med serumet. Det är ju klart att om man har varit ute i solen mycket, är det inte bra för hyn, utan den skadas av solen och behöver därför repareras. Därför kan serumet vara en reparation för huden.

7 Sep 2017