En hälsosam blogg

Så blir flytten roligare!

Tycker du också att det är drygt att flytta? Jag har flyttat så många gånger att jag har tappat räkningen. Det enda jag minns är att det inte är särskilt kul att flytta. Varken packningen, själva flytten eller resten är särskilt rolig. Det enda som är roligt är att allt är på plats på det nya stället. Det är kul. Så hur ska man göra för att överleva den hemska flytten?

Börja packa i god tid

Vissa kanske tycker det är roligt att packa saker – inte jag. Men ett gott råd är: börja packa alla saker i god tid. Ju tidigare desto lättare är det. Att rafsa ihop saker för att det är tidsbrist är inte särskilt roligt. Då är det viktigt att gå igenom alla ens saker och fundera på hur viktiga ens saker är, måste man ta med allt? Är det läge att slänga något som man inte behöver? Det är ett jättebra tillfälle att slänga bort sådant som du faktiskt inte behöver. Sedan kan man faktiskt göra några saker som gör flytten roligare. Här kommer några sådana tips, som kommer från en site som heter Flytta smart:

Tips på hur du flyttar smart

  • Rensa ur allt skräp, både i din egen garderob, i köket och i badrummet. Glöm inte förrådet!
  • Sälj allt du inte vill ha med dig, till exempel på Blocket!
  • Bär utan att skada dig, eller någon annan.
  • Ta hjälp av starka kompisar, bjud dem på middag; pizza och massor med öl, godis och chips.Samla alla dina kompisar, bestäm ett datum som passar så många som möjligt.
  • Leja bort flyttstädningen. Det kostar inte så mycket, och så ofta flyttar du väl inte? Städningen är en stor sak som tar mycket av ens energi.
  • 2 Sep 2017