En hälsosam blogg

Minska på sockret

En del socker är så klart något som vi behöver, men en hel del socker är något vi kan ta bort. Enligt Fitline fakta är lagom bäst! Dock finns det som sagt en del sockerbomber du kan välja bort. Här är tips på vad det finns mycket socker i och vad du kan välja som alternativ.

Sockerbomber

Läsk och saft är sockerbomber, som kan ge dig för mycket socker. Byt ut det till lightläsk eller lightsaft.

Socker i kaffe och te är det många som tar, men kanske du kan försöka att låta bli? Måste du ändå ha det sött, använd sötningsmedel.

Godis är ju fullt med socker. Är bättre alternativ med färsk frukt. Dock är det klart du får unna dig godis ibland, bara inte för ofta. 

Juice i Sverige har ofta inget tillsatt socker, men har ändå lika högt innehåll av naturligt socker som söt läskedryck och saft. Bättre äta frukten som den är.
Så fungerar de

I Sverige tillsätts socker inte i juice, men den får ändå lika högt innehåll av naturligt socker som söt läskedryck och saft. I gengäld innehåller juice bland annat C-vitamin som är bra för ditt immunförsvar.

Socker på havregryn är ett exempel på ett bättre sätt att äta socker, eftersom det kombineras med något nyttigt. Men de flesta kan säkert lära sig äta havregrynsgröt utan socker på.

Smoothie kan göras jättenyttig med ett högt innehåll av hela frukter och bär, men eftersom de blir flytande mättar kalorierna inte särskilt bra. Inte heller när sockerinnehållet är naturligt och inte i form av tillsatt socker. Ät hela frukter i stället för att dricka dem som smoothie.

13 Apr 2020