En hälsosam blogg

Kan man bli av med pigmentfläckar?

Har funderat ett tag på detta med pigmentfläckar. Om det går att bli av med dem. Pigmentfläckar finns ju i olika former hos mer eller mindre alla. Leverfläckar och åldersfläckar är en variant. Har sett att det finns en del olika sätt att bli av med eller minska pigmentfläckar av olika slag genom bästa tipsen för pigmentfläckar. Vilken är då den bästa hudkrämen mot ojämn pigmentering? Det beror på vem du är och vad det är just du har. Man bör alltid kolla upp sina fläckar. Det eftersom att det finns de som är ofarliga och det finns de som kan utvecklas till cancer. En del pigmentfläckar kan komma av solen. 

Så förebygger du pigmentfläckar orsakade av solljus


När det gäller pigmentfläckar orsakade av solljus, går det att skydda sig. Det genom att vistas så lite som möjligt i starkt solljus, Man bör även se till att undvika solen när den är som starkast. Det brukar vara mellan 11-15 under sommaren. Sedan får man inte glömma att smörja solskydd på hals, dekolletage och handrygg. Man bör även undvika att sola i solarium. Man ska även se till att alltid solskyddsfaktor, även på hösten och vintern. 

Har läst med att det ska gå att bleka sina pigmentfläckar. Det kan göras via krämer, via huskurer, via laser och så en del andra metoder. Det finns en massa bra saker som man kan göra, bland annat blanda egna krämer. Men det är så klart enklast att köpa sådana som är färdiga. Bästa hudkrämen mot ojämn pigmentering finns på nätet.

25 Jan 2020