En hälsosam blogg

Hår för alla

Ett utbrett problem som jag inte tycker att det talas alls tillräckligt om är håravfall. Visst, det är både naturligt och vanligt att män tappar hår - och något man fortfarande bara får ta. Men måste det vara så? Det är inte kul att bli skallig innan man ens fyllt 40 och alla - ALLA - håller mer om att en man ser äldre ut med kal hjässa än med frodig dito. Vi lever i ett jämställt samhälle, åtminstone är det ditåt vi strävar med fulla växlar. Då är det hög tid att vi tar manligt håravfall som ett problem för många på allvar.

Rakad skalle klär inte alla

Varför vissa börjar tappa hår redan från sena tonåren och andra har tjock hårman långt förbi pensionsålder har inget rakt svar. Det finns många faktorer att titta på men det har bland annat att göra med DNA, hormoner och stress. När man väl börjar tappa hår (som sedan alltså inte växer ut igen) så finns det i regel ingen återvändo och de flesta som börjar få kala fläckar fattar snart beslutet att raka av sig allt hår, vilket klär en del (grattis!), men långt ifrån alla. Vad har då dessa män för alternativ?

Hårtransplantation

Man kan del skaffa en toupé som vävs eller klistras fast, men den kräver massor av tid och omsorg för att se bra ut. Bättre är då att göra en hårtransplantation. Det är ett kirurgiskt ingrepp som blir allt vanligare. Läs mer på nordicnewhaircenter.com. Jag lyfter denna fråga för jag har en vän som genomgått en hårtransplantation som säger att det var det bästa han gjort. Fler män som lider borde våga, tycker jag!

14 Mar 2019