En hälsosam blogg

Få ordning på kosten!

Har du svårt att få ordning på din kost? Är det svårt att veta vad du ska äta för att få maximalt resultat av din träning? Ibland kan det faktiskt vara värt att få rådfråga en kostrådgivare för att få veta vad för slags mat du ska äta för just din träning. Många unga killar vill få stora muskler snabbt, inte för att de händelsevis vill kunna lyfta tunga saker (som man gör på en bondgård, eller på ett bygge) utan för utseendets skull. I sådana fall äter de mycket proteiner och tar kosttillskott för de snabba musklernas skull. Vi andra kanske inte stoppar i oss kosttillskotten för de biffiga musklernas skull. Däremot vill vi ofta få mera ork för vardagen. Så vad ska man då äta?

10 saker som ger dig energi - nu!

1. Druvsocker - ger 100 procent energi på stört.

2. Rågbröd - den bästa grödan både för magen med lång mättnadskänsla och ger energi under lång period.

3. Råris - är det bästa alternativet om du ska äta ris. De innehåller kolhydrater, är fattiga på fett och mycket proteiner, fibrer vitaminer och mineraler.

4. Fullkornspasta - ska man äta pasta ska det absolut vara med fullkorn för den långa mättnadskänslan och hög energinivå.

5. Apelsinjuice, eller apelsiner - ofta längtar man efter apelsiner precis då man har tränat och kroppen behöver en snabb påfyllning.

6. Bananer - innehåller mycket kalium som har en avgörande betydelse för musklernas funktion. Förhindrar kramp i benen under eller efter träningen.

7. Honung - ger mycket snabb energi - och smakar härligt sött.

3 Sep 2017