En hälsosam blogg

Få friskare och vackrare hår

Vad kan vi göra då håret blir sprött, trött, torrt, tunt, fett eller bara glanslöst och tråkigt? Det är ju som så att de allra flesta av oss vill ha ett tjockt, vackert hårsvall. På nätet finns en sida med tips om hur får du friskare och tjockare hår.

Det är en massa saker som kan påverka vårt hår. Det går att satsa på kosttillskott och mat som ger bättre hårkvalitét, så väl som att ta del av de tips jag ska ge nedan. 

Om du stressar mycket syns det ofta på håret efter en tid. Många upplever också en annan kvalitet på sitt hår efter graviditet, då man ofta tappar en hel del hår.

Saker att tänka på

Det är bra att se till att undvika butiksschampon som kan göra håret allt för "rent". De gör ofta så att hårets naturliga oljor sköljs bort. 

Om du vill gör en inpackning ska du göra detta efter att du har schamponerat håret så fjällen är öppna, men före balsamet som stänger fjällen igen.

Efter att du använt schampo, se till att ta balsam, det gör att håret mår bättre.

Undvik hårborst med piggar av metall och plast. Det sliter hårt på håret. 

Styling med värme är även det att undvika. Det är inte bra att använda frånhårfön, platt- och locktång eftgersom att det utsätter håret för enorma påfrestningar och är troligen något av det värsta man kan göra mot håret. 

Hårsnoddar sliter även det på håret så väl som hästsvans. 

Sedan är det bra att se til at klippa dig då och då, eftersom att ett oklippt hår blir lättare skört och får kluvna hårtoppar.

 

15 Jan 2020