En hälsosam blogg

Cykel i skymningen

Häromdagen var jag på en helt underbar cykeltur. När man suttit en hel dag på jobbet vill man ut i friska luften. Tyvärr var jag för trött för att springa, så jag bestämde mig för att cykla. Jag har nämligen skaffat mig en el-cykel. Med den kan jag åka hur långt som helst. Jag tog en riktigt rejäl cykeltur med den, och det var så skönt. Cykling är vila för kroppen, samtidigt som man kommer ut och njuter av den sommarkraft som finns ute i naturen just nu. Häggen blommar, samtidigt med syrenen, vägrenarna är fulla av midsommarblomster; blåklockor, prästkragar, hundkex och klöver.

Varför cyklar vi inte mer?

Hur skulle det se ut om fler cyklade? Vi behöver ju tänka miljövänligt, alla. För ett bra tag läste jag en artikel om vad som kan hända om alla i till exempel Kina börjar kära bil, i samma grad som vi i västerlandet har gjort. Hela jorden skulle kollapsa, kom den skrämmande artikeln fram till. Läste inte för så länge sedan att just i nämnda land, har miljötänket kommit långt. Vi, som kört bil i mer än sex årtionden sedan, pustar ut av lättnad för att miljökatastrofen uteblev. Samtidigt får man sig en tankeställare, borde vi inte bli bättre på att ta cykeln till jobbet istället för bilen?

Fler el-cyklar till folket!

Det skulle ge en helt förändrad stadsbild om fler av oss tog cykeln till jobbet. Det skulle bli tystare, mindre hetsigt och - det bästa av allt; lättare luft att andas. Det om något vore ett riktigt härligt framtidsscenario! Köp el-cykel du med!

26 Jun 2017