En hälsosam blogg

Är det dags att komma igång med träningen?

Är du en av alla de som på nyårsafton lovade dig själv att komma igång med träningen detta året? Har det inte riktigt hänt än? Många av de löften man ger runt nyår blir ofta något som rinner ut i sanden. Sen, så klart, detta år är det lite svårare att börja träna, i alla fall på gymmet eller i gruppträningar. Det tack vare den pandemi som råder. Men, det behöver inte betyda att du inte kan träna. För det kan du göra på egen hand, på en massa olika sätt. När du väl kommit igång med träningen, fundera på att äta tillskott, läs mer här om det. 

Träna hemma

Det du kan göra, i brist på att kunna gå till gymmet är att skapa ett eget hemmagym. Det genom att köpa hem olika saker så som löpband, vikter, träningsmaskiner med mera. Sen är det inte ett måste. Det finns många olika övningar där det räcker att du använder din egen kropp och kanske en stol eller pall. Sen har du hela naturen ute att vara i med. Där kan du springa, promenera eller göra annat. En del kommuner har även utegym som du kan testa på om du vill.

Så du ser, du behöver inte ha pandemin som ursäkt för att inte träna, det är bara att se till att ta dig i kragen och komma igång på egen hand, på det sätt du finner allra bäst. 

20 Jan 2021