En hälsosam blogg

Byta fönster till miljövänliga

Är du "en sådan som springer"? Eller vill du kanske våga ta steget ut i löparspåret för första gången och bli "en sådan som springer". Det finns hemskt mycket att tänka på som nybörjare i joggingskorna och utmaningarna fortsätter genom hela ens löparkarriär. Få sporter sliter så mycket på kroppen som löpning, så man måste informera sig om hur man ska löpa. Hur ofta bör jag springa? Vilka skor passar mig? Vilket upplägg passar för mina förutsättningar och mål? Vissa väljer att delta i lopp eller enbart springer i motionssyfte. En sak är dock säker och det är att man lätt blir hooked på det här med löpning när man väl kommit igång! För vissa går intresset så långt att de blir beroende av det. Hur det nu är, handlar denna blogg om löpningens alla sidor och perspektiv, och om andra träningsformer, allmänt välmående, mat, hälsa och livsstil. Följ med mig!

 

 


Tidigare skrevs denna blogg av en tjej vid namn Charlotta vars främsta intressen var löpning, yoga, hälsosam mat och naturlig hudvård - sådant som får ens kropp och själ att må bra helt enkelt! Charlottas gamla blogg finner du här och vill du fortsätta följa henne idag så rekommenderar jag hennes Instagram och Facebooksida.

Härliga semester! Jag hoppas att du också njuter av semester, sol och bad. Sol har vi haft mycket av, det har varit värre med badandet i år. Inte för att jag saknar det särskilt mycket, sådan badkruka jag är. Det gör heller inget att inte det är badväder eftersom vi har så mycket annat att göra på sommarstugan. Vi håller nämligen på och byter fönster. Vi byter till underhållsfria fönster. De fönster vi har nu, håller på och klappar ihop, så mannen och jag insåg det bestämde vi oss för underhållsfria fönster som ska hålla flera år. Det är nog med att måla fasaden, och lägga om taket när det är dags för det. Med underhållsfria fönster kan vi låta dem sitta, kanske tills vi är gamla. Den som lever får se.

Sommar och semester brukar vara renoveringstid

Har man ett så gammalt hus som vi har till sommarstuga, finns det hela tiden saker att göra på huset. Jag tror att man någonstans bestämmer sig för vilken sorts person man är. Gillar man att bygga, riva, renovera och måla ska man ha ett sådant hus som vi har, för det innebär att man hela tiden är aktiv. Väder och vind gör sitt, men även vi som är här sliter på det. Dessutom är det kul! Det är inte min grej att ligga och sola, även om det är trevligt det med. På kvällarna sitter vi ved den öppna brasan och spelar spel, eller så bjuder vi hem en och annan gäst. Lite trångt blir det om de ska sova över, men det är ju så livet är, eller hur?

10 aug 2017