En hälsosam blogg

Jogging med musik

Joggar du också med mobilhörlurar i öronen? Ibland kan jag få för mig att det är synd att göra det, framför allt så här på våren och sommaren när skogen är full av fågelsång. Det är ju så underbart att lyssna på den. Det är full aktivitet i skogarna så här års och då är det ju synd att inte lyssna på fågelsången. Tids nog tystnar den när fåglarna har flytt söderöver.

Lyssna på musik när man joggar

Under den övriga tiden är det bra att lyssna på musik när man joggar. Dels får man upp hjärtklappningen, dels joggar man ofta i rytm med musiken, vilket är det bästa för att få bästa resultat; att jogga i samma takt hela tiden. Det är den bästa träningen för musklerna att oberoende underlag hålla samma takt och samma muskelanvändning. Det är då väldigt viktigt att ha ett mobilarmband så du inte behöver hålla i mobilen när du springer. Med ett riktigt mobilfodral behöver du dessutom inte vara rädd att tappa den, den sitter säkert på din arm.

Använd mobilen som stegräknare

Är du osäker på hur mycket du rör dig under ett dygn, kan du ha mobilen som stegräknare. Du kan också via särskilda appar hålla kolla på kaloriförbränningen, hjärtats puls och andra hälsokontroller. Det är det som är bra med mobilen att den kan hålla koll på dig, precis som vilken hälsokontroll som helst. Några hälsoappar för mobilen är Runkeeper, Accupedo stegräknare, Kaloriräknaren och många, många fler. Lycka till med joggandet! Själv ska jag ut i kväll, längtar!

5 Jul 2017