Life hacks: Kokosolja edition

Mina bästa life hacks” är veckans tema hos oss på Bloggar om hälsaTillåt mej skriva: Så HIMLA bra tema! Jag har redan hunnit samla på mej en ansenlig hög med knep som jag ska börja använda mej av. För att ta några exempel utan att avslöja för mycket:

–>Anna tipsar om smart äggkokning och varför en ska klippa sönder sina buffar.

–> Emma tipsar, eller hon har faktiskt en privat kock i form av sambo som tipsar om hacks för att få den veganska maten att smaka mer.

Mina egna hacks då? Alltså, jag har en grej, en produkt som jag inte riktigt vet hur jag skulle klara min vardag utan? Kokosolja! Därför kommer hela detta hack-inlägg vara ägnat åt denna lilla smarta olja.

kokosoljaansikte

Okej, då kör vi igång!

 • Springa i short utan att få skavsår på insidan av benen? 

  Smörj helt enkelt in ganska rikligt med kokosolja på de ställen där du tror att du kommer att få skav (fungerar på andra ställen också). Jag har verkligen inget mellanrum mellan mina lår men har gladeligen sprungit i korta shorts på sommaren utan att få tillstymmelse till skavsår, det med hjälp av kokosolja.

 

 • Ingen ögonmakeup-remover? 

  Kokosolja fungerar superbra på den mest vattenfasta mascara. Bara gnugga försiktigt och torka av.

 

 • Är du en torris? 

  Gör eget body butter med kokosolja! Detta är det bästa body butter jag vet. Jag har ALDRIG testat något (och då har jag testat mycket) som håller mej lika len och som får huden att må lika bra.

 

 • Har du i alla fall inte tid att blanda något himla body butter? 

  Det går utmärkt att smörja in sej med bara kokosolja också. Faktum är att jag nästan alltid använder ekologisk, kallpressad kokosolja som ansiktskräm -Världens mest prisvärda!

 

 • Jag orkar inte/har inte tid att hålla på och smörja in mej efter att jag har skrubbat hela kroppen :( 

  Ingen fara! Blanda skrubb som smörjer in dej redan i duschen utan att du behöver göra mer än att skrubba. Ta 2 msk malet kaffe och 1 msk kokosolja, blanda ihop, skrubba, skölj av och klappa huden torr. Nu är du välinsmord och len som en bebis.

 

 • Om du missade tipset i början och redan har röd och irriterad hud: 

  Smörj med kokosolja! Det lenar, lugnar och gör att irritationen går över. OBS: Inte på öppna sår.

 

Dessutom är ju kokosolja bra till en rad andra saker också. Nyttig, värmetålig och ofta en viktig komponent i raw-godis -Bara en sån sak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FacebookTwitterGoogle+Pinterest

23 kommentarer

 1. Ida

  Grymma tips. Löste någonstans att man ska typ gurgla kokosolja i munnen en stund för vitare tänder. Har dock inte testat än. :)

  • Charlotta Sofia

   Ja, det fungerar verkligen! Vet att vissa säjer vaselin eller speciell kräm för ändamålet, men vaselin tycker jag låter kletigt? Sen är det skönt att veta att det inte är en massa konstigheter en svettas in.

   Aj,aj! Kan tänka mej att saliv inte är något vidare… Jag har glömt att smörja helt någon gång. Alltså, det börjar brännas fortare än en tror :-O

 2. Pingback: 9 life hacks som gör vardagen lite enklare | Helena Enqvist - hon som cyklar lite
 3. Pingback: Life hacks som förenklar mitt liv lite | Ida Johansson
 4. Anna Jansson

  Jag gjorde din scrub och gav till syrran i julklapp. Annars älskar jag kokosoljan, såå himla bra till allt. Gör som du och har den till sminket, till torra ben och i kaffet. Men smart att ha den för att förhindra skav, måste prova.

 5. Pingback: Egen lyx – enkelt! | Milen Under 50

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *